HTML

A MABISZ a PSZÁF együttműködésével létrehozta, a TKM -et, 2010. január 4-étől.
 

A TKM életbiztosítási termékek összehasonlítását segítő mutató, 16 biztosító, 174 befektetésekhez kötött életbiztosítási terméke hasonlítható össze jelenleg.

A TKM hivatalos definíciója:

A biztosítók önszabályozása révén létrejött TKM nem más, mint az ügyfelek tájékoztatását szolgáló, egyszerű mutató, amely egyetlen szám segítségével fejezi ki meghatározott paraméterek mellett a biztosítás költségeit, azaz megmutatja, hogy megközelítőleg mekkora hozamveszteség éri az ügyfelet egy elméleti, költségmentes hozamhoz képest amiatt, hogy azt az adott unit-linked terméken érte el. Egy 5%-os TKM-mel rendelkező életbiztosítás esetén tehát 5%-os éves hozam mellett kapja vissza az ügyfél a befizetett díjat. A 2009. január 4-étől elérhető TKM-ek segítségével egyszerűbbé vált a unit-linked termékek költségszintjének összehasonlítása.

A MABISZ TKM-el kapcsolatos dokumentumai, TKM összehasonlító táblázatok:

  • TKM, teljes költségmutató tájékoztató (PDF 92K)
  • Kérdések és Válaszok a TKM-el kapcsolatban (PDF 89K)
  • TKM Szabályzat (PDF 230K)
  • Csatlakozó biztosítótársaságok (PDF 40K)
  • TKM Mutatók - biztosító társaságok (PDF 50K, XLS 69KB)

 

Címkék: tkm teljes költségmutató

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinebiztositas.blog.hu/api/trackback/id/tr961652436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása